Skip to content

CBS De Ark is een van de deelnemers van het project Lekker Fit van de gemeente Rotterdam. Het project voorziet een school van een vakleerkracht bewegingsonderwijs. Zij bieden leuke, creatieve en educatieve lessen om de leerling bewust te laten worden van een gezonde leefstijl, waarin gezonde voeding en beweging centraal staan. Dit houdt o.a. in dat de groepen 3 t/m 8 drie keer per week 40 minuten vakkundig bewegingsonderwijs krijgen (inclusief zwemonderwijs voor de groepen 5 en 6).

Onze gymjuf heet Daisy Bommeleyn

De gymdocent neemt een motorisch leerling-volg-systeem af bij de kinderen. Deze resultaten worden verwerkt in de Fitmeter. De gegevens hiervan worden gerapporteerd aan de ouders. Ook wordt ieder jaar de ‘Fittest’ afgenomen. Dit gebeurt door de gymleerkracht in samenwerking met de schooldiëtist die op motorische vaardigheden en lichaamsbouw, zoals lengte en gewicht, let. Door de GGD is een diëtiste, Maryam Basir, aan de school verbonden.

In samenwerking met sport en recreatie Rotterdam worden er sportkennismakingslessen of clinics gegeven voor de groepen 3 t/m 8 door sporters uit hun vakgebied.

Drie keer per jaar krijgen de kinderen ook een werkboekje mee waarin de onderwerpen; gezonde keuzes, voeding en bewegen worden behandeld. In de werkboekjes wordt duidelijk gemaakt hoe je kunt om gaan met voeding en bewegen en hoe je een gezonde leefstijl kunt creëren. Ook wordt er in het maandelijkse bulletin aandacht geschonken aan deze onderwerpen.

De school is erg actief in het deelnemen aan sportevenementen en toernooien. In de deelgemeente worden regelmatig evenementen en toernooien georganiseerd. Een deel hiervan is op zichzelf staand, maar er zijn ook voorronden bij, die leiden naar grotere toernooien of zelfs naar de grote FINAL in het Rotterdamse AHOY. Hier strijden kinderen uit heel Rotterdam om de titel van van Rotterdams Kampioen in verschillende takken van sport.

Voeding, water drinken en bewegen zijn uiteraard belangrijk voor de gezondheid van kinderen. Daarnaast is ook gebleken dat regelmatig bewegen bevordelijk is voor het leerproces. Door kinderen tussendoor even te laten bewegen kunnen zij zich na de bewegingsactiviteit bijvoorbeeld weer beter concentreren.

Back To Top